Witte Kippenvleugels

Witte Kippenvleugels

Witte Kippenvleugels (White Chicken Wings) een heerlijk kipkluifje voor op een feestje of gewoon ’s avonds met wat vrienden en een drankje. Gemarineerd met een heerlijke verrassende rub met smaken van drop, anijs, zoet en pittig met als eind topping een lepeltje Friday White Sauce. Kippenvleugels zoals ze naar onze mening horen te zijn want ze zijn een partij lekker.

Veel werk? Nee valt erg mee en geloof ons het is echt de moeite waard om het te proberen. Daarnaast kan je een potje zelfgemaakt Friday White Sauce in de koelkast weken bewaren.

Wat hebben we nodig?
Ingrediënten:

  • Kilo kippenvleugels (zijn er ongeveer 12)
  • 1 tl Venkel
  • 1 tl Zoethoutpoeder
  • 1 tl Gember
  • 1 tl Chilipeper
  • 2 tl Steranijs
  • 1 tl Oregano
  • 2 tl Gerookte Paprikapoeder
  • 3 el Bruine Basterd suiker
  • 2 tl Zout

Friday White Sauce:

  • 5 el mayonaise
  • 1 el witte azijn
  • 1 el appelsap
  • 1 el mierikswortel
  • 2 tl zwartepeper
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl zout
  • 2 tl cayennepeper
  • 1 tl knoflookpoeder

Bereidingswijze:
Maak de Friday White Sauce het liefst een dag van te voren en zet in de koelkast waardoor de saus wat steviger wordt. Je kan de saus zeker twee weken in de koelkast bewaren. Is de saus te dun doe er nog wat mayonaise door, is de saus te dik doe dan een klein beetje azijn en appelsap er doorheen. Kijk hier mee uit want je saus wordt sneller dunner dan dat het dik wordt. Proef ook regelmatig zodat je precies weet wat een beetje meer of minder van een ingrediënt doet met je saus. Deze saus hoort zuur te zijn en past daarom perfect bij een wat zoette kippenvleugel.

Doe alle kruiden in een kom, meng het goed en bestrooi hiermee de kippenvleugels.
Steek de BBQ aan en zorg ervoor dat de temperatuur rond de 180 graden is. Gebruik je een weber maak de kippenvleugels dan klaar op indirect vuur en bij een Big Green Egg maak je de Friday Kippenvleugels klaar zonder convEggtor, dus op direct vuur.
Als de kerntemperatuur van de kipenvleugels 72 graden is zijn ze klaar (ongeveer 35 minuten), serveer op een plank en bedruip iedere vleugel met een lepel van die heerlijke Friday White Sauce.

We horen graag je reactie of je er net zo enthousiast over bent als wij zijn.

el = eetlepel (15 ml)
tl = theelepel (5 ml)
l = liter (1000 ml)
ml = milliliter
kg = kilogram (1000 gr)
g = gram

Klik hier voor de printversie van het recept: Witte Kippenvleugels