Vegetarische Hamburger

Vegetarische Hamburger

Vandaag een overheerlijke recept voor een vegetarische hamburger uiteraard bereidt van de barbecue. Kan dat? Jazeker want dit is weer zo’n recept wat je een keer moet hebben gemaakt om vervolgens er achter te komen dat een vegetarisch broodje portobello gewoon ontzettend lekker is. Het is weer eens wat anders en dat is sowieso zo leuk om te proberen.

Ingrediënten:

  • 4 portobello’s
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 avocado
  • 1 zakje veldsla
  • 1 blikje mais
  • olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • oregano

Jalepeno Topping:

  • 500 g lekkere tomaten
  • 1 verse jalapenopeper
  • 2 teenjes knoflook
  • 4 zoet/zuur augurken
  • 1 tl olijfolie
  • 3 tl witte wijnazijn
  • 1 tl suiker
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:
Snij voor de topping de tomaten, jalapenopeper, knoflook en de augurken zo fijn mogelijk (hoe fijner hoe beter). Doe alles in een schaal en voeg de olijfolie, witte wijnazijn en suiker toe. Breng op smaak met wat peper en zout. Laat rusten in de koelkast. Maak de avocado schoon en leg deze klein gesneden in een schaaltje en dek af.

Borstel indien nodig de portobello’s schoon en snij de steeltjes eraf. Meng in een kommetje de olijfolie met knoflookpoeder en oregano en smeer hiermee de portobello’s in. Grill de portobello’s ondersteboven (openkant naar boven) indirect op de barbecue. Grill ook de hamburgerbroodjes op het laatst even mee (let op verbranden snel).

Leg een bedje veldsla op het gegrilde hamburgerbroodje en doe daar bovenop een paar kleine stukjes avocado. Leg de portobello er vervolgens bovenop en maak af met een flinke hoeveelheid jalapeno topping en strooi er op het laatst wat maïs over.

el = eetlepel (15 ml)
tl = theelepel (5 ml)
l = liter (1000 ml)
ml = milliliter
kg = kilogram (1000 gr)
g = gram

Klik hier voor de printversie van het recept: Vegetarische Hamburger.