Sukade Caveman Style

Sukade Caveman Style

Met sukade bedoelen we eigenlijk een gesplitste sukade. Normaal is een sukadelap stoofvlees wat heerlijk een paar uur in een pannetje hoort te pruttelen, niks mis mee natuurlijk. Dat uren pruttelen komt omdat er in een sukade een pees zit en die is normaal gesproken veel te taai om te eten vandaar het lange pruttelen.

Snij je deze pees echter uit de sukade dan hou je twee overheerlijke stukken mals vlees over. Het bovenste gedeelte van de sukade is het malst. Onze huisslager Ronald Clemens heeft altijd sukade in voorraad en als je het even vraagt splist hij de sukade waar je bij staat en vervolgens neem je natuurlijk alleen het bovenste gedeelte mee.

Je hebt dan een van de meest lekkerste stukken vlees die je ooit hebt geproefd, zeker als je deze klaarmaakt volgens de Caveman Style. Met Caveman Style leggen we de bbq vol met houtskool en zodra het houtskool volledig brandt en snoei-, snoeiheet is leg je de overheerlijke sukade rechtstreeks op het houtskool (spaar je toch weer even een rooster uit) ­čÖé

Ingredi├źnten:

  • bovenste deel van een gesplitste sukade (reken op bijna een kilo)
  • goed houtskool
  • peper en zout

Bereidingswijze:
Haal de sucade uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Stook in de tussentijd je barbecue op met houtskool (met briketten kan dit niet omdat er te veel as vrijkomt). Zodra het houtskool snoei- en snoeiheet is schud je het houtskool even op zodat eventuele as verdwenen is.

Leg vervolgens de sukade direct op het houtskool, wacht even een paar minuten en draai hem om. Indien er eventueel wat houtskool aan de sukade blijft plakken kan je dat met de tang eenvoudig verwijderen. Draai de sukade om de paar minuten om totdat de kerntemperatuur 47 graden is. Haal de sukade uit het houtskool en laat even tot rust komen.

Snij de sukade in dunne plakken en bestrooi met versgemalen peper en zeezout.

Klik hier voor de printversie van het recept: Sukade Caveman Style.