Rundvlees benamingen

Nederland Engeland Duitsland Frankrijk
Bavette / Halve maan Beef flap meat Rind Flapmeat Boeuf Bavette Aloyau
Picanha / Staartstuk Beef raump cap Rind Tafelspitz Boeuf Culotte de Rumsteak
Biefstuk Beef eye of rump Rind Hüfte Boeuf Coeur de Rumsteak
Vinkelap Beef flank steak Rind Flanksteak Boeuf Bavette Flanchet
Sukade Blade steak / Oyster blade Rind Schaufelstück Boeuf Paleron
Ezeltje / Huwelijksstukje Beef tri tip Rind Bürgermeisterstück Boeuf Aiguilette Baronne
Cote de Boeuf  (Tomahawk) Beef loin bone in (Tomahawk) Rind Loin m/kn (Tomahawk) Cote de Boeuf
Hals / Onderrib Beef Chuck roll Rind Chuckroll Boeuf Collier
Entrecote Beef shortloin Rind Shortloin Cote a Los
Runder(osse)haas Beef tenderloin Rind Filet Boeuf Filet pur
Ribeye Beef striploin Rind Roastbeef Boeuf Faux Filet
Runderribeye Beef cuberoll Rind Entrecote Boeuf Noix d’Entrecote
Runderbovenbil Beef inside Rind Oberschale Boeuf Tende de Tranche
Kogelbiefstuk Baby Top Runde steak / Luss Kugel Bifteck dans la Tranche
Achtermuis Eye of Round / Roundsteak Seemerralle Rund de Gite Noix
Longhaas Hnager steak Rind Lungenbraten Onglette
Dikke lende Rumpsteak / Sirloin Rumpf (m) Rinderhufte (vr) Tete d’Aloyau
Bloemstuk Shoulder Clüd Falsches Filet Boeuf Jumeau a Bifteck
Bovenbil Topside Oberschale Boeuf Trond de Gite
Puntborst / Klapstuk Brisket Rindbrust Poitrine de Boeuf
Middenrif Skirt Steak Fleisch Menbran Diaphragme de Viande
Schoudermuis Chuck Tender Fehirippe La Viande Ephule Souns
Jodenhaas / Diamanthaas Petite Tender Schulterfilet Bifteck de L’epaule

Terug naar BBQ Tips & Tricks