Nucleaire Buffel Keutels

Nucleaire Buffel Keutel

Er zijn verschillende benamingen voor zoals Flaming Bombshell of ABT (Atomic Buffalo Turd) maar in het Nederlands gewoon een Nucleaire Buffel Keutel, gemaakt van een gevulde Jalapeño peper. Doet het heel goed als voorafje en zet alle smaakpapillen weer even netjes op een rijtje. Daarnaast is de Nucleaire Buffel Keutel ook vrij eenvoudig te maken en daar houden wij als barbecuer van. De verse Jalapeño peper kan je tegenwoordig overal kopen want bij de meeste supermarkten ligt hij gewoon in de schappen.

Ingrediënten:

    • bakje roomkaas (zonder kruiden)
    • zoete puntpaprika
    • 4 Jalapeños pepers
    • 1 bakje spekreepjes
    • 8 plakken ontbijtspek

 

Bereidingswijze:

Bak de spekjes uit in een koekenpan (kan op het gasstel of op de BBQ) totdat ze lekker knapperig zijn.
Gril de zoete puntpaprika op de BBQ en zodra alle twee de kanten redelijk zwart zijn er af halen en in een afsluitbare diepvries zak af laten koelen op het aanrecht.
Halveer de 4 verse Jalapeño pepers en verwijder voorzichtig de zaadlijsten.
Schraap van de, inmiddels afgekoelde puntparika, de zwarte buitenkant en verwijder de zaadlijsten, snij de paprika fijn en meng dit met de fijngehakte uitgebakken spekjes en de roomkaas in een kom.
Vul hiermee de Jalapeño pepers en wikkel er een plakje ontbijtspek omheen en leg ze op indirect vuur op de BBQ (rond de 180 graden). Zodra het ontbijtstek mooi knapperig is en je met een satestokje vloeiend door de Jalapeño peper kan prikken is deze klaar. Het is ook heerlijk als je na 30 minuten een beetje rookhout (hickory wood) gebruikt zodat de Nucleaire Buffel Keutel een lichte rooksmaak krijgt.

Eet smakelijk

el = eetlepel (15 ml)
tl = theelepel (5 ml)
l = liter (1000 ml)
ml = milliliter
kg = kilogram (1000 gr)
g = gram

Klik hier voor de printversie van het recept: Nucleaire Buffel Keutels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *