Kip op Blik
Een hele kip op de barbecue klaarmaken? Geen enkel probleem met dit recept van Kip op Blik of zoals ze aan de overkant van de plas zeggen “Beer Can Chicken”. Op zich heb je buiten een hele kip niet veel nodig enige waar je op moet letten is dat de kip onder het deksel (deksel moet dus dicht kunnen) van je BBQ past.
Ingrediënten:
- hele scharrelkip (liefst bij de poelier)
- blik bier
- Friday Prime Rub
- 2 el honing
Bereidingswijze:
Smeer de kip van binnen en buiten rijkelijk in met de “Friday Prime Rub“. Maak het blik bier open en drink 1/3 lekker op.
Maak vervolgens met een blikopener het blikje bier helemaal open en doe er de overgebleven “Friday Prime Rub” in.
Schuif de kip met z’n kont over het blikje heen zodat hij rechtop staat en zet hem op indirect vuur op de BBQ bij een temperatuur rond de 225 graden.
Warm de honing een beetje op en giet dat na 30 minuten over de kip en draai, indien nodig, de kip om zodat deze gelijkmatig bruin wordt maar dat zie je eenvoudig aan de kleur.
Na 60 minuten is de kip klaar (kerntemperatuur 72+ ˚C), let op dat het blikje in z’n kont erg heet is dus pas op.
el = eetlepel (15 ml)
tl = theelepel (5 ml)
l = liter (1000 ml)
ml = milliliter
kg = kilogram (1000 gr)
g = gram
Klik hier voor de printversie van het recept: Kip op Blik