Gamba op stok

Gamba op Stok

Weer eens iets anders dan vlees en vis, gamba’s of grote garnalen op een stokje. Ze zijn licht verteerbaar waardoor dit recept prima geschikt is als voorgerecht. Daarnaast hebben schaal en schelpdieren nog een ander voordeel; bijna iedereen vindt ze om te smullen.

Ingrediënten:

  • 4 schoongemaakte gamba’s of grote garnalen
  • 5 el olijfolie
  • 1 limoen
  • 1 verse rode peper
  • 1 el koriander
  • 2 el platte peterselie

Bereidingswijze:
Haal de zaadjes uit de rode peper en snij zeer fijn, hak ook de peterselie en de koriander fijn. Doe de rode peper, peterselie, koriander, olijfolie en het sap van de limoen in een schaal en doe de gamba’s of grote garnalen erbij. Laat alles afgedekt, minimaal een uur in de koelkast marineren.
Rijg iedere gamba of garnaal in de lengte op een satéstokje en leg ze op hoog vuur (220 graden) direct op de BBQ zonder deksel.
Blijf erbij want na ongeveer drie minuten zijn de gamba’s klaar. Liggen de gamba’s/garnalen te lang op de BBQ dan worden ze snel droog en taai, iets om rekening mee te houden.

el = eetlepel (15 ml)
tl = theelepel (5 ml)
l = liter (1000 ml)
ml = milliliter
kg = kilogram (1000 gr)
g = gram

Klik hier voor de printversie van het recept: Gamba op Stok