Friday Saté

Friday Saté

Saté is het meest gemaakte vleesgerecht op de barbecue en er zijn waarschijnlijk evenveel varianten als dat er mensen wonen in Amsterdam. Waarom dan nog een saté recept zul je je afvragen.
Dat komt omdat wij vinden dat je dit Friday saté recept met Oosters tintje, met een minimum van ingrediënten, gewoonweg een keer moet hebben gemaakt om te beoordelen dat we niet hebben overdreven. Mals, smaakvol, simpel en goedkoop en perfect in combinatie met onze Japanse Komkommersalade.

BBQ Friday tips:

  • gebruik voor kipsaté altijd kippendijen, ze zijn 100 keer malser dan kipfilet, nadeel de dijen zien er minder mooi uit.
  • kies voor Kikkoman sojasaus, is zeer goed van smaak en erg dun(waterig) waardoor het perfect mixt met de kippendijen

Ingrediënten:

  • 500 g kippendijen (9 stokjes)
  • 3 el olijfolie
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 el geraspte verse gember
  • 250 ml sojasaus (kikkoman)
  • 3 teenjes knoflook, grofgesneden

Optioneel:

  • bosje lente-uitjes of bosui
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 zeer fijn gesneden rode peper

Bereidingswijze:

Snij de kippendijen (zonder het vet weg te halen) in kleine saté stukken en marineer dit eerst met de olijfolie en hussel alles goed door elkaar.
Doe vervolgens de sojasaus, basterdsuiker, gember en knoflook erbij en laat in een afgesloten bak (afgesloten diepvrieszak gaat ook prima) in de koelkast twee uur marineren.
Rijg na twee uur de saté stukjes aan een middellang bamboe stokje en leg op de BBQ op indirect vuur (190 ˚C) met gesloten deksel.
Draai naar 20 minuten de saté om. De sate is na ongeveer 30/40 minuten klaar.
Controleer bij kip altijd de kerntemperatuur die 72+ ˚C moet zijn.

Leg de saté op een schaal en strooi er naar behoefte een heel fijn gesneden rood pepertje over en garneer met lente-uitje en geroosterde sesamzaadjes.

el = eetlepel (15 ml)
tl = theelepel (5 ml)
l = liter (1000 ml)
ml = milliliter
kg = kilogram (1000 gr)
g = gram

Klik hier voor de printversie van het recept: Friday Saté

2 thoughts on “Friday Saté

  • 1 mei 2016 at 16:07
    Permalink

    Na de workshop van gisteren jullie saté recept maar eens beproeven was top gisteren, erg naar men zin gehad en we hebben Amsterdam nog gezien ik laat jullie weten wat we ervan vinden.

    Gr Rutger

    Reply
  • 16 mei 2016 at 12:27
    Permalink

    Nou inmiddels geprobeerd en wat een topper is deze BBQ Friday Saté, hij valt echt bij iedereen goed in de smaak.
    Hoe simpel kan het zijn 🙂

    Gr. Rutger

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *