Fast en Hot barbecueën is barbecueën zoals de meeste mensen het gewend zijn, rechtstreeks boven het vuur je gerecht klaar grillen met gevaar voor wat verschroeid haar en verbrande vingers. Snel en vooral heet. Je gebruikt dit bijvoorbeeld voor wat dunner vlees. De buitenkant snel dichtschroeien zodat de binnenkant nog enigszins rare/medium blijft.
Je moet bij deze vorm van barbecueën dan ook constant aanwezig zijn en goed opletten dat je vlees niet te doorbakken wordt of nog erger, verbrandt. Zodra je even wegloopt is het gedaan met je gerecht en kun je overnieuw beginnen.
Nadeel van deze methode is dat het vlees snel uitdroogt en meer kauwvlees gaat worden dan een heerlijk sappig stukje. Daarom is het ook belangrijk om wat vet in of om je vlees te hebben zoals bij een ribeye of bij kippendijen standaard het geval is. Dit vet zorgt ervoor dat je vlees smaakvol en sappig blijft.
- blijf bij je barbecue
- neem goed vlees met een vetrandje
- gebruik een tang en/of handschoenen
Terug naar BBQ Tips & Tricks