De Dutch Oven (DO) wordt in Nederland steeds populairder. De zware gietijzeren pan waar je zo een beetje alles mee kan doen waar je zin in hebt komt eigenlijk weer terug naar Nederland waar hij zo rond 1700 naar Amerika is vertrokken. Je kan hem gebruiken boven een kampvuur, op je BBQ of gewoon simpel op de grond. Voor de meeste gerechten wil je de temperatuur beheersen wat boven een kampvuur wel wat moeilijk is. Vandaar dat de meeste DO gebruikers briketten gebruiken. In onderstaande tabellen zie je hoeveel briketten er op het deksel (boven) moeten en er onder de pan moeten. Er zit natuurlijk verschil tussen briketten onderling waardoor de hoeveelheid kan afwijken, gebruik deze DO tabellen dan ook als richtlijn.
Braden in de Dutch Oven
Formaat DO | 120 °C | 135 °C | 150 °C | 165 °C | 180 °C | 195 °C | 210 °C | 225 °C | 240 °C | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
3 qt / 10″ | Onder | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
Boven | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |
6 qt / 12″ | Onder | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
Boven | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |
9 qt / 12″ | Onder | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
Boven | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |
12 qt / 14″ | Onder | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
Boven | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |
15 qt / 14″ | Onder | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
Boven | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |
18 qt / 20″ | Onder | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
Boven | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
Terug naar BBQ Tips & Tricks
Bakken in de Dutch Oven
Formaat DO | 120 °C | 135 °C | 150 °C | 165 °C | 180 °C | 195 °C | 210 °C | 225 °C | 240 °C | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
3 qt / 10″ | Onder | 3 | 3 | 4 | 4 | 5 | 5 | 6 | 6 | 7 |
Boven | 9 | 10 | 12 | 13 | 15 | 16 | 18 | 19 | 21 | |
6 qt / 12″ | Onder | 4 | 4 | 5 | 5 | 6 | 6 | 7 | 7 | 8 |
Boven | 11 | 12 | 14 | 15 | 17 | 18 | 20 | 21 | 23 | |
9 qt / 12″ | Onder | 4 | 4 | 5 | 5 | 6 | 6 | 7 | 7 | 8 |
Boven | 12 | 13 | 15 | 16 | 18 | 19 | 21 | 22 | 24 | |
12 qt / 14″ | Onder | 5 | 5 | 6 | 6 | 7 | 7 | 8 | 8 | 9 |
Boven | 14 | 15 | 17 | 18 | 20 | 22 | 23 | 24 | 26 | |
15 qt / 14″ | Onder | 5 | 5 | 6 | 6 | 7 | 7 | 8 | 8 | 9 |
Boven | 15 | 16 | 18 | 19 | 21 | 22 | 24 | 25 | 27 | |
18 qt / 20″ | Onder | 6 | 6 | 7 | 7 | 8 | 8 | 9 | 9 | 10 |
Boven | 17 | 18 | 20 | 21 | 23 | 24 | 26 | 27 | 29 |
Terug naar BBQ Tips & Tricks
Koken & Frituren in de Dutch Oven
Formaat DO | 120 °C | 135 °C | 150 °C | 165 °C | 180 °C | 195 °C | 210 °C | 225 °C | 240 °C | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
3 qt / 10″ | Onder | 12 | 14 | 16 | 18 | 20 | 22 | 24 | 26 | 28 |
Boven | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | |
6 qt / 12″ | Onder | 14 | 16 | 18 | 20 | 22 | 24 | 26 | 28 | 30 |
Boven | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | |
9 qt / 12″ | Onder | 16 | 18 | 20 | 22 | 24 | 26 | 28 | 30 | 32 |
Boven | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | |
12 qt / 14″ | Onder | 18 | 20 | 22 | 24 | 26 | 28 | 30 | 32 | 34 |
Boven | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | |
15 qt / 14″ | Onder | 20 | 22 | 24 | 26 | 28 | 30 | 32 | 34 | 36 |
Boven | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | |
18 qt / 20″ | Onder | 22 | 24 | 26 | 28 | 30 | 32 | 34 | 36 | 38 |
Boven | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Terug naar BBQ Tips & Tricks
Stoven & Sudderen in de Dutch Oven
Formaat DO | 120 °C | 135 °C | 150 °C | 165 °C | 180 °C | 195 °C | 210 °C | 225 °C | 240 °C | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
3 qt / 10″ | Onder | 9 | 10 | 12 | 13 | 15 | 16 | 18 | 19 | 21 |
Boven | 3 | 3 | 4 | 4 | 5 | 5 | 6 | 6 | 7 | |
6 qt / 12″ | Onder | 11 | 12 | 14 | 15 | 17 | 18 | 20 | 21 | 23 |
Boven | 4 | 4 | 5 | 5 | 6 | 6 | 7 | 7 | 8 | |
9 qt / 12″ | Onder | 12 | 13 | 15 | 16 | 18 | 19 | 21 | 22 | 24 |
Boven | 4 | 4 | 5 | 5 | 6 | 6 | 7 | 7 | 8 | |
12 qt / 14″ | Onder | 14 | 15 | 17 | 18 | 20 | 21 | 23 | 24 | 26 |
Boven | 5 | 5 | 6 | 6 | 7 | 7 | 8 | 8 | 9 | |
15 qt / 14″ | Onder | 15 | 16 | 18 | 19 | 21 | 22 | 24 | 25 | 27 |
Boven | 5 | 5 | 6 | 6 | 7 | 7 | 8 | 8 | 9 | |
18 qt / 20″ | Onder | 17 | 18 | 20 | 21 | 23 | 24 | 26 | 27 | 29 |
Boven | 6 | 6 | 7 | 7 | 8 | 8 | 9 | 9 | 10 |
Terug naar BBQ Tips & Tricks