Dutch Oven Temperatuur overzicht

De Dutch Oven (DO) wordt in Nederland steeds populairder. De zware gietijzeren pan waar je zo een beetje alles mee kan doen waar je zin in hebt komt eigenlijk weer terug naar Nederland waar hij zo rond 1700 naar Amerika is vertrokken. Je kan hem gebruiken boven een kampvuur, op je BBQ of gewoon simpel op de grond. Voor de meeste gerechten wil je de temperatuur beheersen wat boven een kampvuur wel wat moeilijk is. Vandaar dat de meeste DO gebruikers briketten gebruiken. In onderstaande tabellen zie je hoeveel briketten er op het deksel (boven) moeten en er onder de pan moeten. Er zit natuurlijk verschil tussen briketten onderling waardoor de hoeveelheid kan afwijken, gebruik deze DO tabellen dan ook als richtlijn.

Braden in de Dutch Oven

Formaat DO 120 °C 135 °C 150 °C 165 °C 180 °C 195 °C 210 °C 225 °C 240 °C
3 qt / 10″ Onder 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Boven 8 9 10 11 12 13 14 15 16
6 qt / 12″ Onder 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Boven 9 10 11 12 13 14 15 16 17
9 qt / 12″ Onder 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Boven 10 11 12 13 14 15 16 17 18
12 qt / 14″ Onder 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Boven 11 12 13 14 15 16 17 18 19
15 qt / 14″ Onder 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Boven 12 13 14 15 16 17 18 19 20
18 qt / 20″ Onder 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Boven 13 14 15 16 17 18 19 20 21

Terug naar BBQ Tips & Tricks

Bakken in de Dutch Oven

Formaat DO 120 °C 135 °C 150 °C 165 °C 180 °C 195 °C 210 °C 225 °C 240 °C
3 qt / 10″ Onder 3 3 4 4 5 5 6 6 7
Boven 9 10 12 13 15 16 18 19 21
6 qt / 12″ Onder 4 4 5 5 6 6 7 7 8
Boven 11 12 14 15 17 18 20 21 23
9 qt / 12″ Onder 4 4 5 5 6 6 7 7 8
Boven 12 13 15 16 18 19 21 22 24
12 qt / 14″ Onder 5 5 6 6 7 7 8 8 9
Boven 14 15 17 18 20 22 23 24 26
15 qt / 14″ Onder 5 5 6 6 7 7 8 8 9
Boven 15 16 18 19 21 22 24 25 27
18 qt / 20″ Onder 6 6 7 7 8 8 9 9 10
Boven 17 18 20 21 23 24 26 27 29

Terug naar BBQ Tips & Tricks

Koken & Frituren in de Dutch Oven

Formaat DO 120 °C 135 °C 150 °C 165 °C 180 °C 195 °C 210 °C 225 °C 240 °C
3 qt / 10″ Onder 12 14 16 18 20 22 24 26 28
Boven 0 0 0 0 0 0 0 0 0
6 qt / 12″ Onder 14 16 18 20 22 24 26 28 30
Boven 0 0 0 0 0 0 0 0 0
9 qt / 12″ Onder 16 18 20 22 24 26 28 30 32
Boven 0 0 0 0 0 0 0 0 0
12 qt / 14″ Onder 18 20 22 24 26 28 30 32 34
Boven 0 0 0 0 0 0 0 0 0
15 qt / 14″ Onder 20 22 24 26 28 30 32 34 36
Boven 0 0 0 0 0 0 0 0 0
18 qt / 20″ Onder 22 24 26 28 30 32 34 36 38
Boven 0 0 0 0 0 0 0 0 0

Terug naar BBQ Tips & Tricks

Stoven & Sudderen in de Dutch Oven

Formaat DO 120 °C 135 °C 150 °C 165 °C 180 °C 195 °C 210 °C 225 °C 240 °C
3 qt / 10″ Onder 9 10 12 13 15 16 18 19 21
Boven 3 3 4 4 5 5 6 6 7
6 qt / 12″ Onder 11 12 14 15 17 18 20 21 23
Boven 4 4 5 5 6 6 7 7 8
9 qt / 12″ Onder 12 13 15 16 18 19 21 22 24
Boven 4 4 5 5 6 6 7 7 8
12 qt / 14″ Onder 14 15 17 18 20 21 23 24 26
Boven 5 5 6 6 7 7 8 8 9
15 qt / 14″ Onder 15 16 18 19 21 22 24 25 27
Boven 5 5 6 6 7 7 8 8 9
18 qt / 20″ Onder 17 18 20 21 23 24 26 27 29
Boven 6 6 7 7 8 8 9 9 10

Terug naar BBQ Tips & Tricks